Обратно към пълната версия на статията »

Венци Стефанов с нова атака към Бербатов: Не искаше да е футболист, но иска да е шеф

Венци Стефанов с нова атака към Бербатов: Не искаше да е футболист, но иска да е шеф
A A+ A++ A

Президентът на Славия Венци Стефанов за пореден път атакува бившия национал Димитър Бербатов. Босът на "белите" заяви пред колегите от bTV, че голмайстор №1 на България е предател и няма как да бъде шеф на БФС. 

Стефанов допълни, че новият шеф на БФС трябва да бъде човек с опит и лоби в Европа. "Когато трябва да носиш националния герб и да защитаваш честта на България, а се откажеш, няма как да не си предател. Това е най-голямата чест - да защитаваш честта на България. Той не иска да е футболист, а иска да е шеф, така ли? Не съжалявам за думите си срещу Бербатов. БФС трябва да има шеф с опит, който има лоби в Европа.

Президентът на Славия коментира и ситуацията с Левски, като изрази недоумение къде отиват парите, които се дават за издръжка на клуба. Както е известно Васил Божков обяви преди около месец, че е дал близо 20 милиона на "сините", а изпълнителният директор на клуба Павел Колев обясни, че "санитарният минимум", от който се нуждае Левски да съществува е 1,5 млн. на месец.

"Един път завинаги трябва да разберем, че голям футбол се прави с много пари. Не мога да си обясня къде потъват парите, за какво се дават в Левски? Ако аз имам 22 милиона гарантирам, че 10 години ще издържам Славия и клубът ще е в шестицата. Бюджетът на Славия е 2,5 милиона на година. До колкото знам всички сметки на Васил Божков са блокирани. Левски е в критична ситуация, така изглежда от всичко, което се говори и пише. Лошо е, че е допуснато да се стигне до тук", каза Стефанов.