Обратно към пълната версия на статията »

Протестиращи излизат пред парламента с искане за оставка на кабинета

Протестиращи излизат пред парламента с искане за оставка на кабинета
A A+ A++ A

Национален протест с искане на оставка на правителството се организира днес по обяд пред парламента. Той е организиран от партия "Възраждане". Причинaта е в провежданата от правителство политика, в резултат от която държавата ни е в упадък.

От там призовават към протест поради многобройни причини - "водната криза и управлението на водите, демографската катастрофа и обезлюдяването на страната, кризата с въздуха и изгарянето на боклук внесен легално и нелегално, отказа от валутен суверенитет и застрашаване на финансовата стабилност, убиването на дребния и среден бизнес, полицейския произвол, CETA, наредбата H-18, ERM II (чакалнята на еврозоната), антидетското и антисемейно законодателство и некомпетентността на правителството, след чието десетгодишно управление днес в България няма министерство без сериозна криза".

Активисти на „Грийнпийс” пък, облечени като бели дробове, ще посрещнат депутатите със силна кашлица, пусната по звукова система. Освен това демонстрантите ще сложат маски против мръсен въздух. Чрез протестната си демонстрация активистите целят да покажат на народните представители, че искат чист въздух.

Активистите са категорични, че докато политиците губят време и не предприемат действия за развитие на сектора към възобновяема енергия, въглищните електроцентрали в България се ориентират към изгаряне на отпадъци. Това от своя страна крие дори по-големи рискове за здравето на хората, тъй като съоръженията не са предвидени за това.