Обратно към пълната версия на статията »

Саундтракът към HBO поредицата "Chernobyl" получи статуетка GRAMMY(R)!

Саундтракът към HBO поредицата "Chernobyl" получи статуетка GRAMMY(R)!
A A+ A++ A

Церемонията по връчване на 62рите награди Grammy® се състоя преди броени часове в Staples Center в Лос Анджелис.

Артистите на #1 компанията за класическа музика Deutsche Grammophon, Hildur Guðnadóttir и Gustavo Dudamel the Los Angeles Philharmonic, бяха удостоени със статуетки за “Най-добър саундтрак за визуална медия” (Chernobyl) и респективно за ”Най-добро изпълнение на симфоничен оркестър” за произведението на Andrew Norman – “Sustain“.

Този успех акцентира върху непрекъснатата отдаденост на Deutsche Grammophon към качеството на артистите, иновация, многообразие и международно развитие на класическата музика.

Наградите Grammy®, които са признание както за артистични, така и за технически постижения, са най-престижните награди в звукозаписната индустрия. Освен в двете категории, в които бе отличен, лейбълът Deutsche Grammophon получи номинации и в няколко други категории: “Най-добър аранжимент, инструментал или акапела” за произведението на John Williams – “Hedwig’s Theme“; “Най-добро изпълнение на симфоничен оскестър” за изпълнението на Mirga Gražinytė-Tyla на произведението “Weinberg’s Symphonies Nos.2 & 21“; “Най-добър оперен запис” за “Lohengrin” на Christian Thielemann; “Най-добро класическо инструментално соло” за Yuja Wang с “Berlin Recital“Най-добра съвременна класическа композиция” за Andrew Norman и “Sustain“.

По време на церемонията “Жълтият лейбъл” беше представен от супер звездата на класическата музика, пианиста Lang Lang, който заинтригува публиката с вълнуващо изпълнение на

“I Sing the Body Electric” от Fame, с хореография от Debbie Allen.

Радвам се на успеха на Hildur, Gustavo, Andrew и the LA Phil”, коментира Dr Clemens Trautmann, Президент на Deutsche Grammophon. “Вълнуващо е да получиш такова признание за работата си с тях и с всички наши номинирани артисти. Историческата репутация на Жълтия лейбъл” за високи постижения винаги е била съпоставима с решимостта да открива изключителни млади артисти, да бъде дом за икони на класическата музика и да подкрепя създаването на нова музика. Вярвам, че нашият успех на тазгодишните награди Grammy® е отражение на силата на нашите ценности днес. Сред тези ценности е многообразието, и в тази връзка сме изключително горди да подкрепим Hildur и Mirga в постигането на равно признание и видимост за невероятната им работа като композитори и диригенти. Сърдечни благодарности на всички наши артисти и разбира се на целия екип на Deutsche Grammophon.”