Обратно към пълната версия на статията »

Гадост в Созопол: Фекална тръба изплува насред плажа (СНИМКИ)

Гадост в Созопол: Фекална тръба изплува насред плажа (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Тръбата от дълбоководното заустване изплува на плаж край Созопол, съобщи водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. В ефира на Нова телевизия бе показана находката, като журналистът изтъкна, че снимките са изпратени от зрител и цитира бисери в соцалните мрежи. Някои сравнявали тръбата с чудовището от Лох Нес.

„Вместо да отвежда водата навътре, тя е на пясъчната ивица. Прокуратурата да провери как се изпълняват проектите“, настоява зрителят, изпратил снимката на тръбата.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев вече разпоредил да се провери състоянието на тръбопровода, който е направен по време на мандата на предшественика му Панайот Рейзи, но все още бил в гаранция.

„Какво се случва с водите от мръсния канал? Те са до сушата явно“, коментира Виктор Николаев. 

„Още в петък е  свикана работна среща с представителите на изпълнителя на „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП”. - "Главболгар строй“, съобщи Светла Русева от BurgasPlus след разговор с градоначалника.

„Главболгарстрой е изпълнителят на проекта, като е използвал подизпълнители за отделните дейности. Прави се обследване и след  това ще се ремонтира. Обектът все още е в гаранция. Водата, която  е отвеждала  тази тръба в морето, е чиста. Тя идва от пречиствателната станция“, сподели тя пред репортер на Флагман.БГ.

Надеждите са до началото на сезона  проблемът да бъде решен.