Обратно към пълната версия на статията »

Ученик обиди полицаи на сексуална ориентация и удари единия, но после му се стъжни

Ученик обиди полицаи на сексуална ориентация и удари единия, но после му се стъжни
A A+ A++ A

Ученик бе осъден за хулиганство, след опит да удари полицай след гонка в кв. Кършияка, Пловдив. 18-годишният се изправи пред Районен съд, след като преди месец пристъпил закона.

Момчето било спряно от полицаи на кръстовището между улица „Победа” и булевард „България” под тепетата. Тъй като младежът отказал да предостави документи за самоличност, на последният бил съставен фиш за 20 лева. Докато траела проверката, четирима служители на Трето районно случайно минавали покрай кръстовището, на път за обяд в близко заведение. Те спрели при колегите си и дори станали свидетели при вписване на акта.

След връчването на акта, ученикът си тръгнал. Точно след час обаче, на улица „Васил Левски”, момчето видял същите четирима полицаи, които се връщали от обедна почивка. Ядосан, че е получил глоба, тийнейджърът на висок глас се развикал по адрес на униформените, наричайки ги с обидни думи и подлагайки на съмнение сексуалната им ориентация. Служителите на Трето районно направили забележка на момчето, но то отново ги обидило и хукнало да бяга.

След него се втурнали и двама униформени. Не след дълго, след кратка гонка, ученикът се спънал и паднал. Това улеснило униформените, които го задържали. Опитвайки се да го арестуват, младежът оказал съпротива, дори се опитал да удари единия полицаи. Въпреки това, ученикът бил отведен в районното, където прекарал 24 часа.

Спрямо него било повдигнато обвинение за хулиганство, а не след дълго изправен пред съда в Пловдив. Пред магистратите тийнейджърът изразил съжаление и признал вина.  До момента момчето не е било съдено и няма криминални прояви.  Според изискана справка, ученикът е бил отличник и с добро поведение в клас. В същото време момчето си е помагало, като в свободното си време е работел.

Точно това наклонило везните в негова полза. Магистратите го освободиха от наказателна отговорност, но го наказаха с административна глоба. Санкцията била в рамките на пределния минимум, а именно 1000 лева.