Обратно към пълната версия на статията »

Открийте разликите: Преслава и Галена с почти еднакви снимки по повод 16 години на сцената

Открийте разликите: Преслава и Галена с почти еднакви снимки по повод 16 години на сцената
A A+ A++ A

Две от най-талантливите и популярните имена не само в родния поп фолк, но и в цяла България - Преслава и Галена отбелязаха своята 16-та годишнина на голямата сцена, пише Трафикнюз.

Те стартираха своята кариера от нулата, но благодарение на нюха си за хитове, добрите си гласови възможности и всекидневен труд, успяха да се изкачат по стълбицата на успеха, докато стигнат до върха. 

И двете изпълнителки са открития на Милко Калайджиев. Стартират кариерата си през един ден – едната на 20 януари 2004г., а другата на 21-и. 

Днес, Преслава и Галена празнуват 16 години на сцената и не случайно са наричани "Кралиците на поп фолка", а причина за това са стотиците оглавени музикални класации и множество фенове. 

Разбира се, певиците нe пропуснаха да зарадват своите верни фенове с красиви снимки по повод своята годишнина. Голяма част от потребителите в социалните мрежи, обаче не пропуснаха да забележат съществената прилика в кадрите на Галена и Преслава. 

И двата фотоса са заснети в близък план, а фонът зад тях е флорален. Но това едва ли очудва някого, предвид постоянните сравнения между двете - външен вид, фотосесии, видеа, всичко се следи под лупа. 

Снимката по повод 16-та годишнина на Преслава е заснета в Пловдив, минути преди изпълнителката да излезе на свое участие в най-популярния клуб под тепетата - Bushido Club. Звездата на "Пайнер" е заложила на красива рокля с едно рамо от прозрачна материя и покрита със сребристи цветя, дело на дизайнерката от Асеновград - Пембе Кенан. 

Броят на лайковете е 32 402.

Галена, пък е застанала пред обектива в луксозен хотел, намиращ се в романтична Венеция. Както обикновено, топ изпълнителката е избрала ексцентрична визия - жълто-оранжева рокля с остро деколте и буфан ръкави, нов цвят на косата и голяма обеца от кристали - за още повече разкош. 

"Цели 16 години музика и любов! Благодаря ви, че безрезервно сте с мен!" - написа Галена към своята публикация. 

Броят на лайковете е 18 243.

Не е тайна, че въпреки своето общо приятелско минало, в момента Галена и Преслава не са в близки отношения. Тежка е короната на славата и не може да бъде разделена на две - именно това е и причината, двете "кралици" да са в постоянна конкуренция за първото място. 

Миналата година, за своята 15-та годишнина, певиците получиха огромни букети рози и поздравителни картички от своя продуцент инж. Митко Димитров.

Преслава е родена през 1984 г. в Добрич, а истинското й име е Петя Иванова. Пее от малка и едва 7-годишна изпълнява първата си песен с оркестър. Завършва музикалното си образование в училището по изкуствата СОУ „Св. Климент Охридски“. От 15 годишна пее по заведенията с оркестър. На 20 подписва професионалния си договор с „Пайнер“.



Галена пуска първата си песен като Галя. Родена е в Смядово през 1985 г. Учи народно пеене в музикалното училище в Шумен, а две години по-късно се мести в Димитровград, за да продължи образованието си., Там подписва и договор с ‚Пайнер“. След това започва и голямото приятелство между двете. Преслава дори дели наградата си ‚Певица на годината“ за 2008 г. с Галена. „Искам да разделя тази награда с една колежка, която за мен е обида – дори не е номинирана. Галче, ела тук при мен“, каза Преслава и разплака на сцената приятелката си Галена, която тогава е бременна с първия си син.

За 16-те години на сцената Преслава има 14 приза за ‚Певица на годината“. Общият брой на наградите й е над 60. Има 6 албума, 3 компилации и два видеоалбума. Галена е удостоявана с приза „Певица на годината“ 4 пъти, а наградите й са 70. Има 5 албума, 3 компилации и 2 видеоалбума.