Обратно към пълната версия на статията »

Захариева за отнетото бебе в Германия: Работи се в интерес на детето и семейството му

Захариева за отнетото бебе в Германия: Работи се в интерес на детето и семейството му
A A+ A++ A

Работи се в интерес на детето и семейството му, каза пред журналисти министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод на случая с българче на 7 месеца, отнето от семейството му от германските социални служби.

Казусът с детето се следи от първия момент, в който получихме информация от нашите консулски служители в Берлин. Във връзка сме с всички страни, включително с германските власти, за изясняването му, посочи Екатерина Захариева. Разбирам и съчувствам на родителите, и разбирам, че търсят подкрепа отвсякъде, добави тя, като увери, че имат подкрепата на българската държава и се работи в интерес на детето и на семейството.

Министърът обаче напомни, че изнасянето на подробности и публична информация в подобни случаи понякога по-скоро вреди. Работим, в тясна координация сме с всички страни, не само МВнР, но и други министерства като Министерството на правосъдието. Надявам се всичко да се разреши в интерес на детето и на семейството, коментира Екатерина Захариева, която участва в дискусия, посветена на хърватското председателство на Съвета на ЕС, което започна на 1 януари тази година.