Обратно към пълната версия на статията »

Скандалната съдийка от Пазарджик Майя Попова се самоубила по брутален начин

Скандалната съдийка от Пазарджик Майя Попова се самоубила по брутален начин
A A+ A++ A

Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е самоубила по много жесток начин - обесила се е с колана на халата си за баня. Засега не е ясно каква драма се е разиграла в живота й, за да стигне до фаталната стъпка. Юристката бе открита мъртва в четвъртък. Снощи от МВР потвърдиха, че в Пазарджик се води досъдебно производство след смъртта на магистрат. Майа Попова е съпруга на брата на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Съдийката има доста бурно минало - тя бе осъдена на 2 години пробация, след като преди 4 години я хванаха да кара мъртвопияна - с 5,02 промила алкохол в кръвта. Съдийката бе лишена и от право да шофира за същия период.

Делото срещу нея се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата си в спрял автомобил. Тогава юристката изпадна в кома, макар и щетите по автомобилите да не бяха сериозни. 

По време на инцидента снахата на кмета Тодор Попов беше заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от ръководния пост. Висшият съдебен съвет така и не предприе някакви дисциплинарни действия срещу нея.

Според източници на Lupa.bg Майа Попова от години имала проблеми с алкохола. Засега обаче не е ясно дали това е причина за внезапната й смърт. Опитът да научим повече от говорителя на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов се провали, телефонът му се оказа изключен.