Обратно към пълната версия на статията »

Радев: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

Радев: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора
A A+ A++ A

„Вашите победи и успехи на терена на науката както у нас, така и в чужбина винаги ни изпълват с гордост. „Воювайки“ на този изключително труден терен вие не само отстоявате себе си и работите за напредъка на науката, но и за бъдещето на България. Едно бъдеще, което все повече се доминира от науката, иновациите и дигитализацията“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Деветата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки. Тържественото събитие се състоя днес в Националния археологически институт с музей при БАН.

Държавният глава подчерта, че успехите в настоящия състезателен сезон са впечатляващи – за България са спечелени 79 медала и грамоти от различни олимпиади.

Президентът открои невероятните постижения на българските олимпийци като един от най-важните фактори за привличане на преки чуждестранни инвестиции в България. „За да може една държава със седем милиона население да се мери с гиганти като САЩ, Русия, Китай и Япония, тя трябва да има най-важния капитал за всяка една нация – талантливи млади хора с огромен потенциал, които са надеждата за бъдещето на България“, посочи Румен Радев.

Президентът се обърна към ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските отбори по природни науки на България и им благодари за всеотдайността, упоритостта, енергията и вярата. „С всеотдаен и безрезервен труд вие утвърждавате нашата силна българска школа, давате перспектива в бъдеще и от нас се учат много други“, отбеляза още на церемонията държавният глава.