Обратно към пълната версия на статията »

Джошуа си върна поясите след 12 тактически рунда срещу шишкото Анди Руис

Джошуа си върна поясите след 12 тактически рунда срещу шишкото Анди Руис
A A+ A++ A

Антъни Джошуа се върна на боксовия трон, 6 месеца по-късно! Британецът с негерийски корени спечели чакания с огромен интерес бой в тежка категория срещу мексиканският шишко с US паспорт - Анди Руис. Успехът бе официализиран след единодушно решение на съдиите.

Антъни пак притежава поясите WBA (Super), IBF, WBO и IBO, които му бяха отнети от Руис на 1 юни тази година в среща, която шокира спортния свят с изненадващия си изход. Тогава мексиканецът просна на земята Джощуа цели 4 пъти и накрая реферът спря мача. 

Срещата се проведе в Дирия, Саудитска Арабия и бе промотиран като битката сред дюните. Независимо от изхода на зрелището се знаеше, че Руис ще касира около 13-14 милиона долара, а Антъни - шест пъти повече. Интересно бе, че Руис тежеше около 20 кг повече, но това не му помогна, даже напротив.

През цялата среща британецът се пазеше умело, използвайки по-високия си ръст и атлетичност. Той държеше дистанция с Руис и го тормозеше непрекъснато с леви прави. Срещата обаче определено може да се определи като доста скучна. Изключение направиха няколко акции на двамата. но това хич не е достатъчно като емоция.

Аркади се отвориха и на двамата боксьори - Джошуа намери с удар съперника си още в първия рунд, а в третия пълничкият Анди му го върна. И двете рани обаче не бяха сериозни и не попречиха изобщо.

Това бе 23-и успех в кариерата за британския боксьор, като той е спечели 21 от тези срещи с нокаут, а в две от тях със съдийско решение. Освен това той има и една загуба, която бе именно от мексиканеца, както отблязме в началото.

Поражението пък е второ в кариерата на Руис от общо 35 мача, като той има сметката си 33 победи. Има голям шанс двамата да проведат трета среща след 4-5 месеца и окончателно д арешат кой е по-добър.

Иначе - претендент за титлите на Джошуа е нашият Кубрат Пулев.