Обратно към пълната версия на статията »

Полагат нов асфалт на път убиец край Монтана

Полагат нов асфалт на път убиец край Монтана
A A+ A++ A
За да се избегне втори трагичен случай като при Своге, специалисти от Института по пътищата са препоръчали да се преасфалтира пътят край монтанското село Долна Вереница.
 
Участъкът от главен път Е-79 изход Монтана – пътен възел Долна Вереница ще бъде преасфалтиран спешно заради износената пътна настилка. Това съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" гл. инспектор Елвис Иванов. В момента се изготвя проект за ремонта.
 
Черната статистика сочи, че само за година по първокласен път Е-79 в отсечката от 73-ти до 100 км с. Белотинци-гр. Монтана са станали 20 тежки катастрофи с 4 убити и 28 ранени граждани. След изпратени сигнални писма тук са пристигнали специалистите от Института по пътищата, направили са замерване и е установена причината за тежките произшествия- нисък коефициент на триене с пътната настилка.
 
 
От следващата седмица започва поставянето на нов асфалт на 700 метровата отсечка под ръководството на Областно пътно управление – Монтана от фирмата- изпълнител "Трейс", тъй като пътят е в гаранция.На мястото със зла прокоба са сменени от АПИ 17 знака, които са унищожени от катастрофиралите тирове.
 
След Нова година ще бъде рехабилитирана и настилката на отсечката Смоляновци - Белотници.