Обратно към пълната версия на статията »

Най-свирепият телевизионен журналист във Великобритания: Тръмп прилича на Хоумър Симпсън

Най-свирепият телевизионен журналист във Великобритания: Тръмп прилича на Хоумър Симпсън
A A+ A++ A

Изражението на президента Доналд Тръмп на срещата на върха на НАТО в Англия е все едно да гледате Хоумър Симпсън, опитвайки се да не предизвиква касапница, каза един от водещите журналисти на Великобритания. "В главата ми той леко се е превърнал в Хоумър Симпсън", каза Емили Мейтлис пред Би Би Си във вторник, като се позова на смущаващия герой в "Семейство симпрън".

"Той се опитва отчаяно да бъде тих , а в главата му върви:" Не споменавайте Борис Джонсън. Не споменавайте Brexit. Не споменавайте Борис. Не споменавайте Brexit. Не споменавайте Борис ... ! " Заяви Мейтлис, като намеси и премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън и цитир фраза от детското филмче. През последните седмици британските журналисти притискаха Тръмп да изясни дали след сделката за Brexit между САЩ и Великобритания ще се включи Националната здравна служба (NHS). През юни Тръмп заяви, че НЗО - според анкетите на Ipsos Mori, е най-критичният въпрос за избирателите във Великобритания - трябва да бъде "на масата" при всяка бъдеща търговска сделка. Въпреки това той каза пред репортери във вторник, че няма да включва NHS в търговските преговори, дори ако това е „връчено на сребърна чиния“. "Най-добре е да имате близки приятели и съюзници като САЩ и Великобритания ... нито една от страните да не участва в предизборните кампании на други", заяви Джонсън пред радио LBC миналата седмица. Според лондонската издание на Politico, Джонсън е „толкова запален да не се снима с американския президент, че дори не го поздрави на вратата, когато той и съпругата му Мелания пристигнаха“.

Мейтлис се смята за най-свирепия телевизионен журналист във Великобритания. Тя проведе скандалното ноемврийско интервю, в което принц Андрю беше на скара заради приятелството си с опозоряния финансист Джефри Епщайн, в резултат, на което беше изваден от множество бизнеси и беше освободен от всички свои публични задължения в обозримо бъдеще.