Обратно към пълната версия на статията »

17-годишна родилка издъхна в Панагюрище, не дават на роднините й да я видят

17-годишна родилка издъхна в Панагюрище, не дават на роднините й да я видят
A A+ A++ A

17-годишната Мария Димитрова е починала след раждане в болницата в Панагюрище, съобщи бащата на починалото момиче. Той обясни, че дъщеря му е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември, раждайки момченце чрез секцио.

„След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. Кръсти детето на моето име – Огнян. На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се, беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле. Ходих в кабинета на лекаря, който беше водил раждането, за да му кажа, че тя не е добре. Той ми каза, че тя е здрава и няма да има проблеми. Освен това ми каза да дойда сутринта, за да се уверя, че е здрава. Прибрах се вкъщи, на следващия ден сутринта се обадиха от болницата, за да ни кажат, че Мария е починала“, обясни още Огнян Янев.

Опечаленият баща допълни, че не са им позволили да я видят, не им е обяснено и от какво е починала.

„Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е в моргата на болница "Св. Георги". И там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха“, разказа Огнян Янев пред агенция „Фокус“.

Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е го информирал, че засега не могат да погребат детето си. Окръжната прокуратура в Пазарджик е образувала проверка по случая.

Извършен е оглед от следовател, иззети са медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена.

Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Докато не стане готова експертизата тялото на 17-годишната Мария Димитрова няма да бъде освободено.

„Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата. Очакваме до две седмици това да стане“, уточни говорителят на Окръжната прокуратура Пламен Пантов.