Обратно към пълната версия на статията »

Графа – мечтател и обикновен човек в новия си сингъл “Страничен наблюдател”

Графа – мечтател и обикновен човек в новия си сингъл “Страничен  наблюдател”
A A+ A++ A

Видеото към “Страничен наблюдател”, едноименният сингъл от последния албум на Графа, вече е в YouTube канала на Монте Мюзик. С въздействащите песен и клип Влади Ампов ни напомня, че не бива да сме безучастни и безразлични към това, което се случва около нас. Песента е последната, която Графа включва в новия си албум. Споделя, че я е написал на един дъх и категорично припознава заглавието й за име на албума си. Компакт-дискът излезе само преди няколко месеца, а вече е със златен статут и очаква своя плакет от БАМП.

“Страничен наблюдател” е музикално произведение, което ни завладява с красивата си композиция и вокално изпълнение. Първоначално Графа я записва само с глас и пиано. Впоследствие кани Румен Бояджиев, който му помага за оркестрацията, изпълнена от камерен оркестър Софийски солисти.Текстът на Влади Ампов ни кара да се замислим за ролята ни в нашия собствен живот, за това колко самотни са хората, които сочат с пръст и мразят, за това че положението в обществото не е това, което ни прави  “хора”, че обикновеният човек е този, който мечтае, върви напред, изправя се пред трудности, преодолява ги и продължава.

Концепцията на клипа към песента е на режисьора Бойко Щонов. Заедно с Графа те минават през няколко варианта, докато стигнат до идеята за настоящата визуализация на "Страничен наблюдател“. Важна в нея е ролята на талантливата млада актриса Лорина Камбурова, която виждаме в един образ с много лица. Актьори във видеото са осемгодишните Никол Ампова, Деа и Стефан Иванови,  участват още Ангела Канева, Емона Илиева, Галина Томова, Сузана Мирчева и Пламен Славов.  “Страничен наблюдател”, най-големите хитове и песни от новия албум на ще прозвучат на открито, на първия самостоятелен концерт на изпълнителя на стадион “Българска армия”. Голямото музикално събитие ще се състои на 10 юни 2020 г., а билетите за него вече са в продажба в мрежата на Eventim.