Обратно към пълната версия на статията »

Стряскаща тенденция в Русия - "Устните на дявола" (ВИДЕО/СНИМКИ)

Стряскаща тенденция в Русия - "Устните на дявола" (ВИДЕО/СНИМКИ)
РИА НОВОСТИ
A A+ A++ A

Индустрията за красота беше пленена от нова тенденция - устни с необичайна вълнообразна форма, сякаш момичето е ухапано от пчели. Тази тенденция прие името:"устни на дявола" или "устни-чадъри".

Козметологът Александра Гонт споделя отношението си към новата мода в козметиката с руския сайт 360. Самата процедура е безболезнена, казва специалистът. Не е по-опасно от всяка друга козметична инжекция, ако се извършва в специално оборудвана стая.

В социалните мрежи се появиха множество снимки на момичета с променена форма на устните - 'след инжектиране с пълнител точка по точка', контурът им придобива неравномерни, „ъглови” очертания.След известно време необичайните устни се връщат към естествения си вид.

Според козметолога обаче най-често подобни странни процедури се извършват от хора, които не са свързани с медицината. В този случай клиентите могат да се сблъскат с негативни последици.

Гонт обясни, че за страдащите от алергия и хора с имунни проблеми, в резултат на такава манипулация, могат да се появят белези и други усложнения. „Вероятно никой лекар няма да го предприеме, защото нашата задача е да носим и популяризираме красотата и естетиката. Но хората, които са далеч от медицината и естетиката, печелят само пари. Тяхната съдба е да обезобразяват хората ", каза Гонт.

"За дами, които искат да експериментират върху себе си в съмнителни условия, с неясни методи, тогава най-вероятно те биха направили тази процедура. Дори не мога да ги нарека хората, които я изпълняват  козметици..

От друга страна тези, които все още искат да изглеждат естетически приятни, разбира се, все пак ще търсят лекари с образование, опит, за да станат по-красиви “, заяви Гонт.

Емелян Брауд е създателят на "устните на дявола". Авторът на новата тенденция не е лекар или козметолог, а представител на областта на архитектурата и строителството.