Обратно към пълната версия на статията »

Ужас! Дете намери игла във вратна пържола, купена от столичен магазин

Ужас! Дете намери игла във вратна пържола, купена от столичен магазин
A A+ A++ A

Дете откри игла с дължина 4 сантриметра в пържолата си. Месото е закупено от столичен магазин, а за случая разказа пред bTV известният фотограф Васил Къркеланов.

Дъщеря му обичала вратни пържоли и след завръщането на семейството от Северна Македония, бащата решава да купи месо.

Докато приготвял месото, не видял иглата. Когато обаче детето отразяло първото парче , казало на баща си, че вкусът на месото е странен. След това забелязали иглата в чинията.

„Иглата е около 4 сантиметра дълга. Може да са лекувани тези животни, може да са ваксинирани. Възникват два въпроса – какво прави тази игла вътре. А вторият въпрос, който е по-страшен е – ако тази игла попадне в хранопровода на детето ми, какво правим“, попита Васил Къркеланов. Той е в шок от случилото се с дъщеря му.

Според него иглата е попаднала в животното, докато е било живо.“ От самата игла си личи, че тя не е попаднала случайно там. Това е медицинска игла, от неръждаема стомана“, разказа Васил Къркеланов.

Собственикът на свинекомплекса, чието име е на етикета на месото, отказа да говори в ефир. Той твърди, че няма необходимата допълнителна информация за проследяване на произхода на месото от снимката. Ще изпрати писмено становище по случая.

От Агенцията по безопасност на храните вече работят по изясняване на обстоятелствата около инцидента. Те са на мнение, че се касае за инцидент. „Информацията не е много. Би могла да се извърши проследимост и проверка, да се стигне до производителя на това месо и оттам нататък да се разбере каква е причината за попадането на чуждото тяло в месото“, коментираха от инспекцията. До няколко дни ще има резултати от проверката.