Обратно към пълната версия на статията »

Мистерия в Пазарджик: Млада жена е много болна, но не могат да разберат от какво

Мистерия в Пазарджик: Млада жена е много болна, но не могат да разберат от какво
A A+ A++ A

20-годишна жена от велинградското село Биркова е в много тежко състояние в МБАЛ-Пазарджик и на лекарите не могат да установят причината за заболяването й, пише pzdnes.com.

Болната постъпва за лечение във Второ вътрешно отделение на 18 ноември в задоволително общо състояние. Ден по-късно е приведена в реанимация, след като развива остър белодробен микротромбоемболизъм. На две заседания на интердисциплинарен лекарски консилиум с председател д-р Георги Станчев задълбочено е обсъдено състоянието на пациентката.

Направени са редица изследвания за поставянето на диагноза, както и е приета схема за лечението и. От проведените лабораторни и рентгенови изследвания и процедури се стига до извода, че е възможно да се касае за генетично заболяване, което не може да бъде потвърдено в МБАЛ-Пазарджик. По разпореждане на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов, болната е консултирана и от републикански консултанти.

На този етап и те не могат да дадат категорично заключение на какво се дължи влошеното и здравословно състояние. Лечението на 20-годишната жена продължава в Интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Според лекуващите лекари болната трябва да бъде транспортирана и настанена в друго лечебно заведение, с по-добри диагностични възможности. Медиците от МБАЛ-Пазарджик продължават борбата за живота на младата жена. Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов е провел разговори за привеждането на болната в УМБАЛ” Свети Георги” в Пловдив.