Обратно към пълната версия на статията »

(СНИМКИ) Пловдив бе блокиран от автошествие! Феновете на Ботев с радикални мерки

(СНИМКИ) Пловдив бе блокиран от автошествие! Феновете на Ботев с радикални мерки
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Запялянковците на Ботев Пловдив за пореден път тази вечер показаха, че са се наслушали на празни думи. От собственика на тима - Георги Самуилов, от местната и централна власт, от знайни и незнайни ръководители на най-стария клуб. Всички те по един или друг начин през последни 5-6 години обещават, че стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, а после се оказва, че всичко е било евтин пи ар или предизборна алабалистика.

Ботев удари Етър с 2:0 в Коматево в 17-ия кръг с голове на Лъчо Балтанов и заслужено записа трета поредна победа в елита. Тимът събра 19 точки под дъжда и вятъра и е само на 5 пункта от топ 6.

Това обаче не беше важният мач днес, предаде репортер на Novinite.bg. Истинският стартира след последния съдийски сигнал, когато около 150 коли потеглиха на автопротест от Коматево към Колежа. Доста от тях пристигнаха специално за това събитие, без да присъстват преди това на двубоя - пак в знак на протест.

Феновете на "канарчетата" бяха с пуснати аварийни светлини, надуваха клаксони и вееха жълто-черни шалове през прозорците. Движението из града между 19:40 и 20:30 бе затвуднено в участъците, откъдето мина автошествието. Но за кратко.

Колите бяха предвождани от "водач" със сирени и лампи на покрива. Полицията пък бе подсигурила охраната и завардила местата, през които бултрасите минаваха, така че да се избегнат напрежение или засада от враждуваща агитка.