Обратно към пълната версия на статията »

ATP обнови ранглистата си, Гришо с впечатляващо постижение

ATP обнови ранглистата си, Гришо с впечатляващо постижение
A A+ A++ A
Световната ранглиста на АТР публикува последното си обновяване за ноември. В Топ 100 няма никакви промени, което означава, че българската звезда Григор Димитров запазва своята 20-а позиция в света. Още през октомври стана ясно, че той ще завърши 2019 г. в Топ 20. 
 
Това е неговата 210-а седмица сред 20-те най-добри тенисисти в света. Това представлява изключително постижение за българската звезда, защото е на 87-о място в цялата история на тениса по брой седмици в Топ 20. Точно зад него е Давид Гофен с 209, а пред него са американецът Кевин Кърън и словакът Мирослав Мечир с по 222. 
 
До края на годината Димитров ще прекара още пет седмици в Топ 20 без промяна на ранкинга си, а после и още поне две в началото на 2020 г. Това ще увеличи постижението му на 217 седмици в Топ 20. А с оглед на малкото точки, които има да защитава от 2019 г. до US Open, може да увеличи още повече постижението си. 
 
Зад него са имена като Иван Любичич, Роберто Баутиста-Агут, Томас Йохансон, Фернандо Вердаско, Джеймс Блейк, Джон Нюкомб, Андрей Медведев и куп други велики имена от настоящето и близкото минало на тениса. 
 
Съвсем очаквано, лидер в тази класация е Роджър Федерер, който започва своята 974-а седмица в Топ 20 и през 2020 г. със сигурност ще ги направи над 1000. Втори е Андре Агаси с 868 седмици, а Джими Конърс е трети с 860. Лидерът в ранглистата в момента Рафаел Надал е със 766 на четвъртото място.