Обратно към пълната версия на статията »

Цар Киро не отиде на погребението, заради което излезе от затвора

Цар Киро не отиде на погребението, заради което излезе от затвора
Според кмета на Катуница Красимир Юруков и хората в селото братята не са били в много близки отношения. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Кирил Рашков, по известен като Цар Киро, не присъства на погребението на брат си Ангел Рашков в Катуница, въпреки че именно по тази причина беше пуснат от затвора за три дни, каквато е ромската традиция за погребенията.

Кирил Рашков каза последно сбогом на брат си в 11:00 ч. в дома му, след което със засилена полицейска охрана беше ескортиран до къщата си в Пловдив, предаде Дарик радио.

Така, вероятно, от съображения за сигурност, Рашков  не присъства на опелото в църквата и на погребението в Катуница.

Според запознати Рашков бил притеснен да не би да привлече вниманието на бившите си съселяни, а и бил посъветван от полицията да не участва в траурната процесия, за да не се стига до ексцесии.

Според кмета на Катуница Красимир Юруков и хората в селото братята не са били в много близки отношения.

Фамилията на Кирил Рашков обаче отрече това твърдение. Те казаха, че  Рашков е много разстроен и се притесняват за здравето му, тъй като има прекарани три инфаркта.

Починалият на 70-годишна възраст Ангел Рашков е известен като „бедния” брат във фамилията.

През годините той и семейството му са демонстрирали по-нисък стандарт, въпреки че също са развивали бизнес. Имали са строителни фирми  и са се занимавали с изолация.

Ангел Рашков е починал във вторник. Мъжът страдал от диабет, имал проблеми с бъбреците и черния дроб.

След погребението на баща си синовете на Ангел Рашков казаха, че баща им е добър човек. Те също потвърдиха, че не са в добри отношения с Кирил Рашков особено след събитията в Катуница миналата есен.

Единият син на покойния Ангел Рашков е Иван Илиев. През 2007 г. той стана известен с това ,че постави бомба  пред къщата в Крумово на бившия президент на „Ботев” (Пловдив) Димитър Христолов. Бомбата не гръмна, но Илиев бе осъден на три години затвор.

След като посети къщата на покойния си брат Ангел, Кирил Рашков е отишъл и до гроба на брат си Иван, който почина миналата година.

#Кирил Рашков #Цар Киро #Ангел Рашков #Катуница #затвор #Пловдив #Красимир Юруков #кмет #Иван Илиев #бомба #Крумово #Ботев