Обратно към пълната версия на статията »

Марешки се стяга да прави трета по сила политическа сила

Марешки се стяга да прави трета по сила политическа сила
Веселин Марешки отрече да е имало натиск да купи „Локомотив" Пловдив от страна на правителството или бившите собственици. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Срещу 100 лв. на час всеки може да ползва бара и фитнеса на бизнесмена и бивш кандидат-кмет Веселин Марешки на плажа „Кабакум" във Варна.

Фитнесът бил достъпен за всички, но цената била ексклузивна, защото къщата, на която стои табела с надпис „Частен клуб" е с площ от само 50 кв. м и нямало място за много хора, обясни самият Веселин Марешки пред бТВ.

Преди седмица обаче лично регионалният министър Лиляна Павлова констатира, че сградата е с обща площ от 112 кв. м, вместо разрешените 56 кв. м, и нареди вторият етаж от „Частния клуб" да бъде съборен защото е незаконен.

„Нямам незаконни имоти, ако такова нещо се докаже, собственоръчно ще се погрижа за бутането," категоричен бе той по повод скандала.

Според бизнесмена обаче са спазени всички нормативи, защото има разрешение и за коктейл-бара, и за фитнес-клуба.

Фитнесът не е за масово ползване, отсече Веселин Марешки, но се похвали, че е осигурил чадъри и шезлонги на плажа от 14 дка на най-ниската цена по морето - 2 лева на час, което „прави щастливи над 1500 души ежедневно".

За всички услуги се издавали касови бележки, увери бизнесменът.

Варненецът не отговори категорично на въпроса дали би таксувал със 100 лв. едночасова тренировка по фитнес премиера Бойко Борисов.

Питането бе провокирано от появилата се информация, че след среща с министър-председателя Веселин Марешки е купил пловдивския футболен отбор „Локомотив".

Той отрече да е имало натиск да купи клуба от страна на правителството или бившите собственици.

„Единият от клубовете във Варна си има спонсор, другият клуб е в лошо състояние, но не ме помоли за нищо. А от Пловдив дойде молба, Коко Динев ми се обади, като аз първоначално му отказах. По-късно обаче при среща с ръководството на отбора и с Бойко Борисов се убедих," заяви Веселин Марешки.

По думите му в страната трябва да има закони за спонсорството, които да стимулират бизнеса сам да търси начини за такива дейности.

Той поясни, че до момента около 1 млн. лв. са прехвърлени към пловдивския отбор, като около половината са изхарчени по дългове – 200 000 лв. отишли в сметката на НАП.

Веселин Марешки подчерта, че фармацевтичният му бизнес няма да пострада от намалението на надценките на аптеките с 2%, одобрено преди ден от правителството.

„Аз бих ги намалил лекарствата с поне 5%," предложи варненецът и обясни, че притежава 220 аптеки, много дрогерии с около 3000 служители, които обслужват около 3 млн. клиенти всеки месец.

Бившият кандидат за кмет обвърза пряко търговската си дейност с политическите си амбиции и се определи като „най-социалният човек в държавата".

Той даде заявка на следващите парламентарни избори формацията му да стане трета политическа сила, а това щяло да стане с „няколко простички точки като намаляване на доплащането за рецептите по НЗОК с от 30 до 70%".

„На следващите парламентарни избори ще бъдем в тройката на България. Ще подкрепяме първата политическа сила – ГЕРБ или БСП," посочи още Веселин Марешки.

#Веселин Марешки #Варна #плаж „Кабакум" #Лиляна Павлова #„Локомотив" Пловдив #Коко Динев #Бойко Борисов #лекарства #аптека