Обратно към пълната версия на статията »

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО! Зрелището Кубрат Пулев-Райдъл Букър (ВИДЕО)

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО! Зрелището Кубрат Пулев-Райдъл Букър (ВИДЕО)
A A+ A++ A

- Кобрата е по-активен и в последния рунд. По енвероятен начин Райдъл Букър отнася як бой, но така и не падна на земята. Така успехът със сигурност ще е за българина, но чрез съдийско решение, а не с нокаут.

- Темпото в деветия рунд спадна, сякаш и Кубрат леко се поизмори, но частта отново трябва да е в неговата сметка. Остана само последния десети рунд.

- В осмия рунд Букър пак е засипан с удари и му остава само с думи да се репчи срещу нашия боксьор. Кобрата по страхотен начин доминира и води убедително в резултата.

- В шестия и особено в седмия рунд българинът доминира по чудесен начин. Букър е до въжетата и отнася сериозни десни прави - както в тялото, така и в главата. Принуден е да се защитава, а Кобрата е в добро кондиционно състояние.

- Петият рунд бе най-добър за Кобрата. Букър е разклатен на няколко пъти и очевидно е уморен. Американецът се задъхва. а Пулев го засипва със серии.

- Букър поема все повече рискове и пробва опасни и мощни атаки, които на няколко пъти намериха главата и тялото на българина. Кобрата обаче отново вкара доста повече удари и често успява да кара съперника си да се защитава.

- В третия рунд Пулев съумя да нанесе повече удари и в крайна сметка затвори дясното око на Букър, което едва се отваря.

- Пулев с епосъбуди във втората част и успя да пласира доста точни крошета. Нашето момче притисна Букър край въжетата и го накара да се защитава. 

- В първия рунд българинът подходи проучвателно и не пусна много удари. Американецът също не беше много активен, но на няколко пъти вкара добри серии, които пробиха гарда на Кобрата. Пулев търси атаки в тялото на опонента си, който видимо е по-зле сложен физически.

- НАЧАЛО НА БОЯ!

- Време е за екшън. Букър се качи на ринга точно в 5:08 минути наще време. След него под аплодисментите на публиката се появи и Пулев, съпроводен с българска песен.

- Срещата между Кубрат и Букър ще се забави леко във времето. 

- Всъщност - арената на събитието не е точно зала, а малък стадион. Боят ще се състои под отрито небе, защото таванът е подвижен и е прибран.

- Кобрата вече е готов за битка. Той е в своята съблекалня и с едкипа си прави последни приготовления, бинтовете на ръцете му вече са сложени.

- Кубрат се подготви за мача с чудесни спаринг партньори зад Океана.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Настъпи часът на истината за топ боксьора ни Кубрат Пулев. Кобрата излиза около 5:00 часа сутринта срещу Райдъл Букър. Боят в тежка категория юе се проведе в зала "Чукчанси парк" в град Фресно, Калифорния. 

NOVINITE.BG ЩЕ ПРОСЛЕДИ СРЕЩАТА НА ЖИВО

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК, ТУК И ТУК (ЛИНКОВЕТЕ ЩЕ СТАНАТ АКТИВНИ МАЛКО ПРЕДИ СТАРТА НА ЗРЕЛИЩЕТО)

Букмейкърите сочат за тотален фаворит нашето момче. Победа за софиянеца се котира с 1,03, ставката за американеца е 10,00. Успех на Кобрата с нокаут, технически нокаут или дисквалификация се оценява на 1,80, а за Букър - 17,00. Равният е 29,00.

Залогът

Наскоро българинът се сдоби със специална резолюция от Международния боксов съвет. С нея неговото право на официален претендент за короната се потвърждава. По важното е, че с писмото Пулев получава гаранция, че шампионът на Международната боксова федерация трябва да се бие с него най-късно до 31 май. Той ще бъде определен през декември, когато в Саудитска Арабия е реваншът между Анди Руис и Антъни Джошуа. Всичко това задължава Кубрат да победи Букър във Фресно, за да си гарантира втори бой за световна титла.

Живот след целувкагейт

Пулев излиза на ринга за пръв път след продължителната сага около целувкагейт. Той залепи страстна целувка на секси репортерката Джени Суши в минутите след победата над Богдан Дину. Скандалната журналистка първоначално се усмиха, стана й приятно. После даже купонясва с Пулев и щаба му на партито за успеха и дори се чекнеше майсторски в скута на човек от приятел на Кобрата. По-късно обаче бе посъветвана и си ане адвокатка, която вгорчи живота на българския спортист. Стигна се дори до замразяване на боксовите права на софиянеца в щата Калифорния. След посещения в специализиран курс обаче мораториумът бе дигнат и сега Пулев пак ще бъде на ринга, но не се знае как ще реагира психологически след сагата целувкагейт.

Зад решетките

Райдъл Букър се завърна между въжетата едва през миналата година след като престоя цели 12 години в затвора заради притежание на 12 килограма кокаин. Качествата на Букър бяха забелязани от мениджърите на Антъни Джошуа, Александър Усик и Дионтей Уайлдър. Трите звезди поканиха предстоящия съперник на Пулев за спаринги и той тренира с тях.

На кантара

Кобрата закова кантара на 112 кг, което е с 1 по-малко от теглото му при последното излизане на ринга през март срещу румънеца Богдан Дину. Букър показа същите килограми, като също е малко по-лек от последната си битка на ринга през юни в Детройт.