Обратно към пълната версия на статията »

(ВИДЕО) Кобрата и Букър очи в очи преди боя в Калифорния

(ВИДЕО) Кобрата и Букър очи в очи преди боя в Калифорния
A A+ A++ A

Гордостта ни в тежка категория Кубрат Пулев и 38-годишният американец Райдъл Букър се изправиха лице в лице и си стиснаха ръцете на официалната пресконференция преди битката им в зала "Чукчанси Парк" във Фресно, щата Калифорния, тази неделя от около 5.00 часа сутринта. Залогът за Кубрат е голям. Победа ще го изстреля в сблъсък за шампионския пояс на IBF, а загуба означава, че ще загуби статута си на официален претендент. Опонентът ми е сериозен. Концентриран съм само върху този мач, заяви Кобрата.

В бокса нищо не е сигурно. Но аз съм тук, за да се бия и съм тук, за да победя. Добре подготвен съм и вярвам в себе си. Знам кой съм - аз един от най-добрите бойци в тежка категория. Моят съперник също е добър, но аз мисля, че съм много, много по-добър и ще спечеля. За мен това е един мач, с който ще натрупам повече опит. Ще ми се отрази добре. Трябва да съм на ринга, докато чакам реванша между Джошуа и Руис, добави Пулев.

Българинът има 27 победи и 1 загуба на профи ринга - от Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември 2014 година. Букър дебютира на професионалния ринг през 2001 г. и записва 22 поредни успеха- Първата му загуба е от 2004-та, след нея американецът е вкаран в затвора. Той е уличен в притежание с намерение за разпространение на 1 кг кокаин. На 9 септември 2005 г.той получава ефективна присъда. В затвора лежи до 9 август 2017 г. След излизането си на свобода Букър се завръща на ринга. Първият му мач е през февруари 2018 г. и завършва с победа. След това постига още 3 победи и 1 загуба.

Всички знаят моята история - бях в затвора 12 години. От две години обаче съм много активен. Този бой идва във възможно най-добрия за мен момент. Бях в лагера на Усик, след това бях в този на Уайлдър, така че бях доста зает. Помагал съм на най-добрите. Сега работя и с Антъни Джошуа. Говорим си, аз уча него, той учи от мен. В бокса съм от 31 години и ще разчитам на своя опит, каза от своя страна Райдъл Букър. Не мога да кажа какво точно ще ми е нужно за победа, защото всеки има свой собствен талант. Той не се е бил с толкова лек боксьор. Бърз съм, подвижен съм. Знам, че има загуба от Кличко. Кличко ми е за пример, както и на треньора ми, но той няма този атлетизъм. Ще оставя талантът ми да говори вместо мен. Благодаря на отбора, на всички, които ме подкрепят. Те са запознати с моята история. Няма значение какви са предизвикателствата, ако работиш здраво, може да постигнеш всичко, добави американският ветеран.