Обратно към пълната версия на статията »

Кога да очакваме първия сняг?

Кога да очакваме първия сняг?
A A+ A++ A

В сряда времето ще се задържи топло за сезона и ще е слънчево. Преди обяд над Източна България и на места около Дунава ще има мъгла или ниска облачност. След обяд ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, в София – около 25 градуса.


Над Черноморието в часовете преди обяд ще има мъгла или ниска облачност, а около и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода ще е е 20-21 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините времето ще се остане слънчево и топло. Ще духа слаб източен, само по най-високите части на Рила и Пирин до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.


В четвъртък, 24 октомври, и в петък, 25 октомври,времето ще остане топло за сезона, в повечето райони – и слънчево, на места в низините в източната половина от страната след полунощ и в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса, минималните – най-често ще бъдат между 6 и 11 градуса, по-високи ще са температурите по Черноморието.
До края на седмицата есента ще е такава, каквато и в сряда – с прохладни сутрини с температури около 10 градуса и топли дни с градуси около и над 25.


През последните дни на месец октомври се очертава захлаждане.
Температурите в края на следващата седмица ще паднат драстично до дневни стойности около 15 градуса, информира NOVA.
В началото на ноември очакваме нахлуване на арктически въздух на Балканите, придружено с развитие на средиземноморски циклон. Тази комбинация е гаранция за валежи от дъжд и сняг.