Обратно към пълната версия на статията »

Тръмп към Ердоган: Не бъди глупак!

Тръмп към Ердоган: Не бъди глупак!
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган на 9-ти октомври, в деня, в който започна турската операция в Сирия, с молба да не „бъде глупак“, съобщи CNN като цитира части от документа, пише БГНЕС.„Нека да сключим добра сделка! Вие не искате да носите отговорността за безмилостните убийства на хиляди хора и аз не искам да нося отговорността за унищожаването на турската икономика - но ще го направя.

Вече ви дадох да усетите малко от това със случая с пастора Брансън“, пише Тръмп на Ердоган. „Не бъдете упорит човек. Не играйте глупака“, се казва в писмото. Кореспондентът на CNN съобщи, че автентичността на писмото е потвърдена от говорителя на Белия дом Стефани Гришам. Турският президент Реджеп Ердоган на 9-ти октомври обяви старта на операция „Извор на мира“ в Северна Сирия срещу ПКК и ИДИЛ. Турската авиация атакува град Рас ал Айн и няколко други сирийски града на границата на двете страни.

По-късно беше обявено началото на наземната част на операцията. В събота турското Министерство на отбраната съобщи, че турската армия и сирийската въоръжена опозиция поемат контрола над Рас ал Айн.