Обратно към пълната версия на статията »

1 година България няма победа: Не можахме да вкараме и на Черна гора в Подгорица

1 година България няма победа: Не можахме да вкараме и на Черна гора в Подгорица
A A+ A++ A

България прекъсна серията си от четири поредни загуби в квалификациите за Евро 2020. "Трикольорите" завършиха наравно 0:0 срещу Черна гора в Подгорица, като това бе десети мач без победа за отбора - 1 година без пълен успех.

Така и двата тима остават на дъното в група "А" с по 3 точки, като все още нямат победа. Селекцията на Красимир Балъков изигра добро първо полувреме, а през втората част на два пъти Пламен Илиев се намеси решително, за да попречи на черногорците да се разпишат.

"Лъвовете" започнаха по-активно срещата. В 3-ата минута Малинов опита удар от воле след меле в наказателното поле, но прати топката над вратата.

В 7-ата минута вратарят на Черна гора Даниел Петкович спаси отбора си от гол. Недялков проби отляво и с перфектно центриране намери Галин Иванов в наказателното поле. Фланговият футболист обаче стреля слабо и право в стража и той изби. Две минути по-късно последва ново разбъркване в наказателното поле на домакините, при което Кристиян Димитров и Марселиньо не успяха да нанесат хубави удари.

Първият удар по посока вратата на Пламен Илиев дойде в 21-ата минута, но вратарят се справи. Шест минути по-късно Димитров блокира удар на Йовович. В 30-ата минута попадение на Краев с глава беше отменено поради засада. Шест минути след това Секулич сбърка. Галин Иванов напредна отляво и центрира в наказателното поле, където удар на Краев бе блокиран. Кълбото отново попадна в Иванов, който стреля високо над вратата.

В 45-ата минута Вандерсон намери Краев, който стреля силно с левия крак, но топката мина покрай гредата на Петкович.

Втората част започна с остро центриране на Марселиньо, което Петкович изби, а Вандерсон стреля далеч от целта.

В 53-ата минута Болйевич се справи с Недялков отляво и центрира на далечната греда, където Пашов изпусна Йовович. Фланговият футболист не успя да нанесе хубав удар и Илиев спаси. В ответната атака удар на Марселиньо бе избит в корнер. В 57-ата минута Хакшабанович опита да изненада Тигъра от около 20 метра. Вратарят не успя да улови топката, но Занев изчисти в корнер.

В 84-ата минута Пламен Илиев спаси вратата от гол. След разбъркване в наказателното поле топката стигна до Косович, който можеше да стреля от няколко метра, но Тигъра с шпагат изби топката в корнер. След неговото изпълнение Вукчевич стреля покрай вратата.

В 89-ата минута Георги Костадинов на два пъти можеше да се разпише. Първо халфът овладя центриране от пряк свободен удар на Карагарен, но ударът му бе блокиран от Секулич. Последва корнер за България, след който Костадинов стреля с глава над вратата.

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и срещата завърши без победител - 0:0.