Трагедия! Майка и син се задушиха и починаха докато варят зимнина

10 октомври 2019, четвъртък / 13:35;
Трагедия! Майка и син се задушиха и починаха докато варят зимнина

Майка и син са открити мъртви в дома им в Търговище. Криминалисти на ОД на МВР в Търговище изясняват обстоятелствата около смъртта им, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Безжизнените им тела са намерени в дома им в жилищна кооперация в кв."Запад" 3 вчера около 16.30 часа. Своевременно на място са пристигнали полицейски и медицински екипи. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който не са констатирани видими следи от насилие. Аутопсия ще установява причините за смъртта на 51-годишната жена и 27-годишния й син.

За БТА съдебният лекар д-р Владимир Горанов каза, че е изпратена кръв за допълнителни изследвания във ВМА - Варна. "На този етап съмненията ми са за отразяване с въглероден окис", допълни медикът, извършил аутопсията. По думите му двамата са варили зимнина на газов котлон на балкона при плътно затворени прозорци.

Входната врата на жилището на четвъртия етаж също е била заключена и за отварянето й е бил повикан ключар. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Търговище.