Обратно към пълната версия на статията »

Марин Николов напусна Нова телевизия с гневен пост във Фейсбук

Марин Николов напусна Нова телевизия с гневен пост във Фейсбук
A A+ A++ A

Още един разследващ журналист напуска Нова телевизия след дълги години служба. С това решилите да се разделят с националната медия и новите й собственици набъбват. Марин Николов обясни чрез пост на стената си във Фейса, че решението му за разлъка с Нова е било взето отдавна, но сега е дошъл моментът да го официализира. Той използва за финал в написаното от него интересен цитат от устата на премиера Бойко Борисов - "главанаци". Министър-председателят го изстреля във връзка със скандалите около БНР.

ЕТО КАКВО НАПИСА МАРИН НИКОЛОВ:

Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес. Случва се със закъснение спрямо Генка Шикерова и Миролюба Бенатова, след като на 31.05. медията предложи на трима ни нови работни условия. Алтернативата ако не се съгласим беше раздяла с телевизията. Забавянето на избора ми дойде заради отпуск в САЩ, който бях планирал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на ръководството. Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време.
Гледаме напред.
На повечето колеги, с които медията ме срещна от 2003та насам, голямо благодаря! Оператори, монтажисти и шофьори, на Вас също! Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем безсмъртие сред толкова “главанаци” наоколо!