Обратно към пълната версия на статията »

Режисьорът Тони Скот се самоуби от мост в Калифорния

Режисьорът Тони Скот се самоуби от мост в Калифорния
Тони Скот стана известен в средата на 80-те години, когато режисира екшъна „Топ Гън" за елитни пилоти от военноморските сили. Снимка: geekscape.net
A A+ A++ A

Известният холивудски режисьор Тони Скот се самоуби, като скочи от мост в Сан Педро в Калифорния.

Позовавайки се на неназовани източници на полицията в Лос Анджелис, вестник „Лос Анджелис Таймс" съобщава, че служители на органите на реда и на бреговата охрана са извадили тялото на Тони Скот от водата близо до моста Винсънт Томас, предаде БГНЕС.

Според информациите следователите са открили предсмъртно писмо в колата му, която била паркирана на моста. Съдържанието на писмото не се разкрива.

Няколко очевидци видели 68-годишния Тони Скот да се качва на оградата на моста и да скача във водата, пише „Лос Анджелис Таймс".

Клюкарският сайт TMZ.com съобщи, че властите са използвали хидролокатор за откриването на тялото на режисьора в тъмните води на пристанището.

Тялото му било извадено около 16:30 ч местно време, четири часа след като той скочил, пише сайтът. Трупът е бил предаден на експерти по съдебна медицина.

Тони Скот, който е роден във Великобритания през 1944 г., стана известен в средата на 80-те години, когато режисира екшъна „Топ Гън" за елитни пилоти от военноморските сили.

В лентата участваше Том Круз, който по това време беше изгряваща звезда. Лентата беше една от най-доходоносните през 1986 г., като събра над 176 млн. долара и даде силен тласък на кариерата както на Том Круз, така и на режисьора Тони Скот.

Освен това Тони Скот е режисьор и на филмите „Обществен враг", „Полицаят от Бевърли Хилс" 2, „Шпионски игри", „Неудържим" и „Аленият пролив", трилър с участието на Джийн Хекман и Дензъл Уошингтън.

Тони Скот е по-малък брат на друг известен режисьор Ридли Скот. Той започва кариерата си под ръководството на брат си в началото на 70-те години и режисира хиляди тв реклами за компанията му „Ридли Скот Асошиейтс".

#самоубийство #режисьор #Ридли Скот #Калифорния #Дензъл Уошингтън