Обратно към пълната версия на статията »

Корнелия Нинова: Ножицата се разтваря, а неравенствата и регионалните различия се увеличават

Корнелия Нинова: Ножицата се разтваря, а неравенствата и регионалните различия се увеличават
A A+ A++ A

Ножицата се разтваря, а неравенствата и регионалните различия се увеличават. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията, предаде „Фокус“.

„На Изпълнително бюро обсъдихме няколко важни въпроси. Искаме днес да ви занимаем с една тема, която някак си тихомълком мина, но ние смятаме за стратегическа за България. Това е официалната информация от НСИ и БНБ – поредната притеснителна. Искаме нея да коментираме“, каза още Нинова.

Тя отчете, че по данни на БНБ има 90 нови милионери.

„800 хил. работещи бедни според министъра на труда и социалната политика и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността. Ножицата се разтваря, неравенствата се увеличават. Според нея се задълбочават регионалните различия, което води до обезлюдяване на райони.

„Идват местни избори и целия информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига, какви са вътре противоречията. Сериозният въпрос е как ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли“, коментира Нинова.