Засилен трафик по ГКПП-тата с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия

10 август 2019, събота / 11:02;
Засилен трафик по ГКПП-тата с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия
МВР

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП Калотина на вход и изход за леки автомобили. Това сочат даните на Главна дирекция „Гранична полиция“ към 10:00 ч. днес.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Гърция трафикът е интензивен на ГКПП Кулата, ГКПП Маказа и ГКПП Златоград на изход за леки автомобили.

На границата  с Република Турция трафикът е интензивен на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово на вход за леки автомобили.

На границата с Румъния  трафикът е интензивен на ГКПП Дунав мост Русе, ГКПП Кардам и ГКПП Дуранкулак на вход за леки автомобили.

От Гранича полиция припомнят на пътуващите в чужбина българи, че:

При излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва  да бъдат предствени:

•документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв).

•оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.