Обратно към пълната версия на статията »

Осиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние

Осиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние
A A+ A++ A

Oсиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние, направено им е пълно медицинско изследване. Това заяви на брифинг Милена Първанова, директор на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”, предаде "Фокус".

"Съгласно информацията от Външното министерство днес децата са настанени на безопасно място и са под закрила на шерифски офис на окръг Шанън, щата Мисури”, добави Първанова. “По смисъла на конвенцията за международно осиновяване в държавата на осиновителите трябва да се предприемат всички необходими мерки за закрила на деца, за които е констатиран риск”, обясни директорът на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”.

 
“Министерство на правосъдието изпрати писмо до генералния консул на САЩ в България като представител на държавния департамент на САЩ, който е централен орган по конвенцията за международно осиновяване за предоставяне на пълна и подробна информация за положението на децата и мерките, които са предприети за тяхната закрила”, посочи още Първанова.

"До настоящия момент Министерството на правосъдието не е получавало информация за случаи на малтретирани деца от осиновителите при условията на международно осиновяване”, добави Милена Първанова.