Обратно към пълната версия на статията »

Джебчийки от България и Румъния правят по £20 000 на месец на Острова

Джебчийки от България и Румъния правят по £20 000 на месец на Острова
A A+ A++ A
Джебчийки от България и Румъния правят по 20 000 британски лири на месец във Великобритания, пише британският таблоид "Сън", позовавайки се на частни детективи.
 
Екипите от крадци използват различни техники по оживените търговски улици и магазини при кражбата на пари и ценности. Всеки един се състои от най-много петима души, които работят на ротационен принцип четири седмици. Те често атакуват богати японски и арабски туристи.
 
Една банда е заснета случайно по време на селфи от турист как прибира 400 британски лири от тайландски турист на улица "Оксфорд" в Лондон.
 
Частен детектив, който следи действията на този тип престъпления, споделя, че джебчийките дори се конкурират помежду си и имат таблица с представянето си, "нещо подобно като Висшата лига".
 
Те действат на територията на цялата страна. Жените носят предимно българските и румънските си лични карти, но много имат и британски шофьорски книжки, тъй като смятат, че им помагат да влизат обратно на Острова. Работят през деня, в най-заетите часове. Обядват около 13,00 часа в заведенията за бързо хранене McDonald's.
  
Обикновено по двама са от Румъния, а по-големите групи са българи. Жените са от районите на Пловдив, София, Варна и Букурещ. Първите са започнали да пристигат в Лондон около 2007 г., когато бяха облекчени правилата за движение на хора в ЕС за двете държави.