Обратно към пълната версия на статията »

ЧЕЗ ще подобри електрозахранването на 14 столични квартала

ЧЕЗ ще подобри електрозахранването на 14 столични квартала
A A+ A++ A

"ЧЕЗ Разпределение България" получи разрешение за строеж за най-големия си проект през 2019 г. - подмяна на кабел 110 kV "Зенит" и частична реконструкции на две подстанции, свързани с автоматизиране на управлението на мрежата, съобщиха от компанията. Проектът е на стойност 2,9 млн. лева и се изпълнява в район "Подуяне" в София. Подмяната е част от изпълняваната от дружеството стратегия за подмяна на съоръжения високо напрежение и повишаване на сигурността на електрозахранването на столицата.

Компанията ще подмени кабел с дължина 2200 метра, който захранва 96 000 домакинства и бизнес клиенти в 14 столични квартала. Това ще подобри качеството на услугата, ще бъде намален рискът от възникване на аварии и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

Очаква се ремонтните работи да продължат до средата на септември. За да не се пречи на градския транспорт, се налага изкопните работи в близост до трасетата му, както и част от ремонтните дейности, свързани с пресичане на улици и булеварди, да бъдат извършени през нощта, като тези дейности са предварително съгласувани с със Столична община, Столичен електротранспорт, Център за градска мобилност и КАТ.

ЧЕЗ Разпределение е създала необходимата организация за осигуряване на алтернативно електрозахранване за клиентите на компанията и за ограничаване до минимум на неудобствата за хората.