Обратно към пълната версия на статията »

Влюбени: 5 съблазнителни мъжки аромата

Влюбени: 5 съблазнителни мъжки аромата
A A+ A++ A

Така както няма окончателен отговор на въпроса “Какво искат жените?”, така няма отговор на въпроса "Какъв мъжки аромат съблазнява жените". Тук всичко е чисто индивидуално. Някои хора харесват студени, водни парфюми, а други- топли, дървесни и пикантни. 

Но все пак има няколко общи вкуса, които привличат женското внимание. Всички те са от водещите парфюмерийни къщи и са на първите редове в списъка с популярни аромати.

Култови мъжки аромати, които са приятни не само на мирис, но и се харесват на жените:

  1. Парфюм Paco Rabanne 1 million — дървесен пикантен аромат, външният му вид се превърна в символ на лукс и мъжественост. Композицията се отваря с очарователния аромат на грейпфрут и червена мандарина, които се смесват с канела и подправки. Дървените и кожени нюанси допълват ароматната мелодия, като и придават на изтънченост и солидност. 

  2. Свободният Dior Sauvage размит е парфюм предназначен за смели и непокорни мъже. В горните нотки са отбелязани пипер и свеж, калабрийски бергамот. Постепенно те отстъпват място на лавандула, китайски пипер, здравец, ветивер и пачули. На тялото парфюмът се разкрива чрез основата на амброксан и бял кедър.

  3. Eau de Toilette Hugo Boss Boss е универсален аромат, който пасва както на бизнесмените, така и на спортистите. Пресният, дървесен пикантен парфюм изразява уникалната индивидуалност на всеки човек. Нотките от сливи, ябълки и цитрусови плодове се усещат първо. В сърцето на композицията лежи чувствен акорд от махагон, карамфил и канела. Кедър и сандалово дърво в комбинация с ванилия, ветивер и маслиново дърво създават солидна основа. 

  4. Прохладният, но в същото време страстен и остър аромат на Bleu de Chanel ще подхожда както на младите, така и на зрелите мъже. В началото парфюмерийният състав разкрива нотки на мента, пипер и цитрус (лимон, бергамот, липа), които създават около собственика си ореол на пикантност, свежест и увереност. След това има нотки на жасмин, лабданум, тамян, джинджифил и индийско орехче. Тази богата гама подчертава индивидуалността, естествената смелост и придава елегантност на образа. 

  5. Стандартът на стила в света на мъжките аромати - Giorgio Armani Acqua di Gio Pour Homme. Пресни и чувствени парфюми с различни ярки и сочни флорални и плодови нотки. Такъв аромат озарява всички, дори сивите дни. Giorgio Armani Acqua di Gio е като пътуване до Средиземно море. С нотки на калабрийски бергамот, жасмин и индонезийски пачули се появява усещане за искряща свежест. Постепенно ароматът на морския бриз прониква в атрактивните миризми на плодове и цветя. 

Всеки аромат има своите силни страни и характеристики. Но нито един от първите пет аромата не оставя жените безразлични.