Обратно към пълната версия на статията »

Кабинетът „Борисов" плати цялата сметка за „Водното огледало"

Кабинетът „Борисов" плати цялата сметка за „Водното огледало"
Т. нар. „Водно огледало" в Кърджали беше открито през 2009 г. без правителството на Тройната коалиция да се е разплатило за строителството му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът „Борисов" разплати изцяло строителството на „Водното огледало" в Кърджали.

Правителството предостави по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството 5 441 254 лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Със средствата ще бъде изплатена законната лихва за забавянето по проекта „Укрепване на бреговете на р. Арда в района на гр. Кърджали", намалена с 15% съгласно постигнато споразумение между кабинета и изпълнителя на обекта – ДЗЗД Обединение „Арда Кърджали".

Т. нар. „Водно огледало" в Кърджали беше открито през 2009 г. без правителството на Тройната коалиция да се е разплатило за строителството му.

През февруари 2012 г. Министерският съвет предостави 23 918 010 лв. за погасяване на задълженията за периода от 2007 г. до средата на 2009 г.

Извършването на плащането ограничи загубата за държавния бюджет в размер на лихвата, която продължаваше да се начислява върху дължимата сума, отбелязват от правителствената информационна служба.

С постановлението си от февруари кабинетът възложи на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да проведат преговори с оглед постигане на споразумение за уреждане на задължението за лихва. В преговорите е постигнато 15-процентно редуциране на размера й.

#„Водно огледало" #Кърджали #МРРБ #река Арда #Тройна коалиция #Симеон Дянков #Лиляна Павлова