Обратно към пълната версия на статията »

Кристиан Вигенин: Изборните резултати не предполагат оставка на Нинова

Кристиан Вигенин: Изборните резултати не предполагат оставка на Нинова
A A+ A++ A

Вътрешната опозиция отиде твърде далеч в критиките си „Съжалявам, че изобщо стигнахме до оставката на Корнелия Нинова, защото резултатите на изборите не предполагаха тя да вземе това решение“. Това заяви пред БТВ секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин.

Той припомни, че тази оставка трябва да бъде потвърдена от Конгреса, но за да може левицата да участва адекватно на предстоящите местни избори, най-добре е Нинова да си я оттегли. Относно вътрешната опозиция Вигенин коментира, че тя е отишла твърде далеч в критиките си. „Имат основание за част от нещата, но начинът, по който го казват, не е полезен за партията“, добави той. Според него причината за този фронт срещу Нинова в голяма степен се корени в стратегията й да покаже, че БСП бързо се променя.

„Това, което според мен е важно е, че самата т. нар. опозиция не е готова със смислена алтернатива на политиката, която води Нинова, която има своите минуси, но има и своите плюсове“, каза още Вигенин. Той изрази мнение, че към днешна дата балансът от управлението й е по-скоро положителен. Депутатът настоя и за истински анализ в неделя, който да не е на основата как уязви председателя. „Ние имахме вижданията, но хората не видяха екипа, личностите, които ще ги реализират. Нямахме време за това и затова бяхме неубедителни. Оттук нататък, след местните избори, трябва да се фокусираме върху това- кои са хората, които ще реализират тази политика, и тогава вероятно ще можем да намерим по-добри баланси относно личностите в БСП”, завърши Кристиан Вигенин.