Обратно към пълната версия на статията »

Качествената инфраструктура има нужда от съвременни технологии

Качествената инфраструктура има нужда от съвременни технологии
Sixense
A A+ A++ A

Модерните технологии са все по-ключов фактор в съвременното общество. Те помагат, развиват и поддържат качеството на живота на хората и все по-осезаемо хората не могат да се справят без тях. Това е особено важно и за инфраструктурните обекти, без които животът на хората и развитието на бизнеса изглежда немислимо. В нашия свят се използват както чисто нови такива, така и строени преди множество десетилетия, които обаче имат нужда от поддръжка, за да служат качествено и безопасно, а някои пък се разширяват, доизграждат и т.н.

Във всички тези дейности френската компания Sixense може да предостави модерни, иновативни, качествени и адекватни на нуждите услуги, чрез които съответната инфраструктура да бъде в съответствие с проектните си характеристики и да изпълнява заложените в нея функции. Независимо дали става въпрос за изграждане, модернизация, поддръжка, ремонт, разширяване, дострояване и т.н. на шосета, железопътни линии, мостове, язовирни стени, жилищно и бизнес сгради, тунели, мини, метро или друго.

В тази връзка днес в София Sixense и Френско-българската търговска и индустриална камара проведоха днес в София международен семинар, чиято цел бе да се запознаят компаниите, организациите и институциите у нас с модерните, съвременни и високотехнологични възможности, които предлага френското дружество на своите клиенти по цял свят. Както и с проектите, които от Sixense са осъществили в последните години и реализират към момента. Лектори на семинара бяха регионалният мениджър на компанията за България Ренел Добре, изпълнителният вицепрезидент Жан-Гислен Ла Фонта, Марк Брюсел, отговарящ за услугите в структурното инжинерство, Бланка Паяс, която се занимава с дейностите, в които се използва сателитен мониторинг и изследвания, Марк Ламе, отговарящ за софтуерните решения и др.

От презентациите на лекторите стана ясно, че услугите и технологиите на Sixense могат да намерят приложение в адски много от проектите, които към днешна дата се изпълняват в България или се планират. Така например компанията в последните години работи много активно по разширяването на мрежите на метрото в Париж, Лондон и Барселона. Във френската столица компанията отговаря за мониторинга на строителството на нови 200 км тунели на подземната железница, както и 68-те нови метростанции. „Участваме в 25 от общо 40-те договора“, отбеляза Жан-Гислен Ла Фонта. В Барселона пък компанията наблюдава изграждането на метрото в района на емблематичната катедрала Саграда Фамилия. Целта на работата на Sixense там е да се предотвратят евентуални негативни последствия за самата сграда, например слягане на почвата, евентуални срутвания, да не се вреди на гражданите в района чрез вдигане на прекомерен шум, запрашаване, замърсяване на околната среда и т.н., стана ясно още от презентацията на Ла Фонта.

Още четете на iNews.bg