Обратно към пълната версия на статията »

Приказна гала премиера на дългоочаквания "Аладин" в Лос Анджелис

Приказна гала премиера на дългоочаквания "Аладин" в Лос Анджелис
A A+ A++ A

На 21 май в забележителната атмосфера на сградата – символ на холивудската филмова история в Лос Анджелис „Ел Капитан“, се състоя световната гала премиера на Аладин. Грандиозното събитие събра на едно място стотици фенове, световни знаменитости и прекрасния творчески екип на продукцията.

Повлияна от духа на ориента и вдъхновена от изключителната уникалност на една от вечните класики на Дисни, обстановката не само официално отбеляза предстоящата премиера на филма, но и допринесе за силния ентусиазъм и чувство на автентичност у всички присъстващи. По червения килим на премиерата мина всеобщият любимец Уил Смит, който влиза в ролята на неотразимия дух от лампата и го превръща в абсолютния хит на филма.

Младата звезда Мена Масуд, който изиграва уличния крадец Аладин, подари специално внимание и донесе много настроение на феновете, а прекрасната Наоми Скот заблестя на събитието със зашеметяваща визия. На световната премиера присъстваха още режисьорът на Аладин Гай Ричи, музикалният гений Алън Менкен, който стои зад музиката и песните във филма, Зейн и музикалната сензация Жавия Уорд, които изпълняват в дует емблематичната песен „Един цял нов свят“. Сред останалите знаменитости бяха още Хелън Мирън, Жасмин Туукс, Тери Крюз, Татяна Али, семейство Смит и други. Освен задължителната за подобни грандиозни продукции световна премиера, екипът на Аладин осъществи многобройни пътувания по цялото земно кълбо, давайки възможност на много от феновете по света да се докоснат до магичния свят на Аладин преди официалната му премиера. Едно от най-ярките бе именно в „родината“ на Аладин – Йордания. Екзотичната страна от Близкия изток е и главен участник във филма, тъй като там са заснети едни от най- зрелищните сцени във филма. Спиращата дъха пустиня Вади Рум е естествен декор в продукцията и превръща Аладин в истински визуален шедьовър. Берлин, Токио и Париж са сред останалите световни столици, които приветстваха „виновниците“ за реализацията на този дългоочакван филм. Очарованието на Аладин действително омагьоса целия свят и феновете на красивите приключенски сюжети още по-нетърпеливо очакват премиерата. При нас тя ще се случи точно след 2 дни, когато желанията ще се сбъднат, килимчетата ще полетят, а приказната Аграба наистина ще се съживи пред нас.

Аладин идва в кината на 24 май на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. Готови ли сте с трите желания?