Обратно към пълната версия на статията »

Французин е новият шеф на Нова телевизия, Василева аут

Французин е новият шеф на Нова телевизия, Василева аут
Дидие Щосел е новият изпълнителен директор на Нова ТВ. Снимка: Дневник
A A+ A++ A

Дидие Щосел е заместник-председател на борда на директорите на Нова ТВ от 2009 г. Бил е председател на борда на директорите на "Болкан Медия Груп" в периода между 2007 г. и 2009 г.

Дидие притежава магистърска степен от INSEAD и е специализирал "Управление на институциите в ЕС" в университета ENA в Париж. Преди пристигането си в България през 2005 г. е заемал различни позиции в организации в Лондон, включително позицията главен изпълнителен директор на HSBC Инвестиционно банкиране.

Светлана Василева напуска групата, за да поеме нови професионални предизвикателства, уточняват от компанията.

"Бих искал да приветствам Дидие на новата му позиция в Нова ТВ. Той демонстрира сериозни лидерски и мениджърски умения през последните шест години в MTG. Назначаването му ясно потвърждава твърдия ангажимент на МТG да продължи развитието на медийната си група в България и аз ще се радвам да работя с него в бъдеще. Бих искал също да благодаря на Светлана Василева за нейната работа и резултатите, които постигна през последните две години, и да й пожелая успех в бъдещите й начинания", заяви Андерс Нилсън, изпълнителен вицепрезидент на Централноевропейската Броудкаст дивизия в "Модърн Таймс Груп" – "MTG АB" и председател на борда на директорите на Нова ТВ.

Преди да поеме ръководството в Нова, Светлана Василева беше директор в ТВ7, каналите "Фокс", а преди това заемаше същия пост и при създаването на Би Ти Ви.

#Дидие Щосел #Нова ТВ #Нова телевизия #Светлана Василева #Нова Броудкастинг Груп #изпълнителен директор