Обратно към пълната версия на статията »

Математиката се оказва най-трудна за четвъртокласниците, сочат данни от тестове

Математиката се оказва най-трудна за четвъртокласниците, сочат данни от тестове
A A+ A++ A

За около месец и половина четвъртокласниците в България решиха 1,7 милиона задачи като част от подготовката си за матурите, заяви пред БНР Кирил Русев, създател на  платформа за онлайн подготовка на учениците за тестовете на матурите „Енвижън плей“.

В предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ той посочи, че за този период на предварителни тестове, преди „малките матури“ миналата седмица, са се включили над 750 училища в цялата страна, което от училища с начална степен на образование е практически всяко второ училище в България.

„Бяхме разработили онлайн платформа, напълно безплатна, в която всеки може да се включи – с компютър, телефон, с всяко устройство, което има интернет. Бяхме копирали структурата на НВО тестовете“, каза Русев. 

Той посочи, че тестовете са били подготвени от едни от най-добрите учители в България.

Резултатите от решените над 1,7 млн. задачи показали, че „човек и природа“, „природа и общество“ са най-лесните предмети, където правилните отговори са били около 80%. По математика като че ли беше най-трудно на учениците – 72% успеваемост, която пак е един отличен резултат, посочи Русев.