Обратно към пълната версия на статията »

Борисов даде старт на последната отсечка от пътя Бургас-Слънчев бряг

Борисов даде старт на последната отсечка от пътя Бургас-Слънчев бряг
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов даде официален старт на строежа на обхода на Поморие. Това е последната отсечка от скоростното трасе Бургас-Слънчев бряг, с което пътя до курорта ще стане изцяло четирилентов.  

Министър-председателят пристигна лично на обекта, чието изграждане започва сега. Последните 6 километра от проекта трябва да бъдат готови в срок от 12 месеца. Според Борисов обаче това ще стане два месеца предстрочно. 

"Тук ще се строи цялотото лято, защото това не е курортна зона. Около март догодина ще е готов. Забавихме се, защото имаше много обжалвания. Иначе преди 2 години щяхме да сме готови. Действаме с пълна сила. Това са 6 км., а средствата са 20 милиона. Строи се върху блато, срокът е 12 месеца, убеден съм, че до 10 месеца строителите ще се справят, така че изобщо да не с ходи до Бургас", заяви премиерът. На мястото на градежа пристигнаха още министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на Бургас Димитър Николов и градоначалникът на Поморие Иван Алексиев. 

"С еколозите и археолозите се разбрахме, всичко е направено – шумозащитни стени, предпазни стени за животни и други. Паралелно ще направим обхода от АМ „Тракия“, така че въобще да не ходим до кръговото в Бургас. Тогава ще се разтовари трафика", обясни Борисов. Веднага след това, той се отправи към Бургас, за да инспектира строежа на спортната зала „Арена Бургас“, както и сградата на Филхаронията, на която предстои ремонт.