Обратно към пълната версия на статията »

Ревизоро: Изцяло подкрепяме Цацаров за офшорките

Ревизоро: Изцяло подкрепяме Цацаров за офшорките
A A+ A++ A

От Обединените патриоти подкрепят инициативата на главния прокурор Сотир Цацаров в искането му ДАНС да даде информация за всички сметки и офшорки на лица, заемащи висши държавни постове.

"Изцяло го подкрепяме и смятам, че всички, които са укрили подобни сметки и имущества, следва да си си носят отговорността", коментира Емил Димитров-Ревизоро. "Но това е нормална реакция и той има право да го направи и мисля, че никой не би възразил, напротив, бихме го подкрепили, ако трябва и законодателно", допълни Ревизоро.

Според него политическите сили се атакуват едни други през офшорките си, за да си решават техни проблеми и би било по-добре някой невинен, който е обвинен, че има офшорна сметка, да може да се защити, като докаже, че го няма във въпросния списък.

"Ако аз вас ви обвиня, че вие имате такива сметки. Единственият начин да го докажете е, примерно, прокурорът да каже - тя не фигурира в списъка. Тоест, това ще даде увереност на хората, които нямат участие, да могат да се защитят, а другите ще си носят отговорността", каза депутатът от ОП.

"Смятам, че е нормално да се случи, още повече в тази нажежена обстановка - къщи, вили, имоти, имущество, дялове, участие и опит да се скрие зад тези офшорки цялата тази история със сметки, с доходи, които не са декларирани. Мисля, че всички ще го подкрепят, въпреки че някои има от какво да се притесняват", каза той за писмото на Цацаров до ДАНС.