Обратно към пълната версия на статията »

Световната банка наема 300 души за офиса си в София

Световната банка наема 300 души за офиса си в София
A A+ A++ A

За офиса си в София Световната банка ще наеме 300 специалисти в следващите пет години. Изграждането на новата структура ще започне през юли т.г., като наемането на новия персонал ще бъде поетапно.

Това става ясно от споразумението между правителството и институцията за предоставяне на подкрепа за офис на Световната банка у нас. Предстои депутатите да гласуват подписания от финансовият министър Владислав Горанов документ при посещението му във Вашингтон миналата седмица.

В новия офис ще бъдат наети голям брой ИТ специалисти и други висококвалифицирани експерти в сферата на финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси. Те ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с разработването на продукти с висока добавена стойност, пише в съобщение на правителственият пресцентър.

В допълнение, правителствоот очаква присъствието на авторитетна организация като Световната банка в България ще издигне допълнително престижа на страната ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и инвестиции.

Групата на Световната банка е международна финансова организация, състояща се от пет институции, чиито глобални цели са намаляване на бедността, стимулиране на икономическото и социално развитие и подобряване на жизнения статус на населението.