Обратно към пълната версия на статията »

Клип за насилието над лекари ще се бори с агресията

Клип за насилието над лекари ще се бори с агресията
A A+ A++ A

Клип за насилието над лекари ще се бори с агресията. Инициативата е част от кампанията „Добрата дума лекува“ на Българския лекарски съюз. Във видеото участват известният български актьор Владимир Карамазов и председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Клипът е сниман в УМБАЛ „Св.Анна“.

„Недопустимо е лекарите да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен. Аз уважавам и ценя труда на лекарите“, коментира актьорът, който се включва безвъзмездно в кампанията.

Във видеото председателя на БЛС призовава да се даде път на доброто. „Снимайте се с лекарите, на които искате да кажете „Благодаря”. Изпратете снимките до Български лекарски съюз, за да ги включим в изложба и покажем, че заедно можем с добра дума да преборим агресията“, заявява д-р Маджаров.

Снимките могат да се изпращат на „Фейсбук” страницата на Български лекарски съюз и на имейла на съсловната организация Pr@blsbg.com


Жури в състав ръководството на БЛС и фотограф, ще определят най-въздействащите фотографии, а с тях ще бъдат направени редица изложби.