Обратно към пълната версия на статията »

Българска асоциация по хипноза навършва 20 години

Българска асоциация по хипноза навършва 20 години
A A+ A++ A
Българска асоциация по хипноза навършва 20 години. Юбилеят ще бъде отбелязан с тридневен семинар, изпъстрен с много лекции и дискусии на различни теми. Срещата ще се състои от 19-ти до 21-ви април 2019 в хотел "Света Анастасия" в парк Росенец, близо до Бургас. Мястото не е избрано случайно - точно преди 20 години, през пролетта на 1999 г. с няколко приятели и съмишленици се учредява и основава Българска Асоциация по Хипноза и още същата година, на същото място, се организира и провежда "Първа  национална среща по Хипноза и Хипнотерапия".
 
Ето и основните теми от програмата:
 
Иво Величков – „20 години БАХ или за смисъла на споделените състояния»
Иво Величков е председател на БАХ, един от инициаторите и учредителите на БАХ през 1999 г. В темата ще се включат също д-р Венцислав Стоев (стоматолог, клиничен психолог и председател на БАККХ - Българска Асоциация по Клинична Комуникация и Хипноза). Автор е на книги и монографии в областта) и д-р Димитър Арнаудов
 
Георги Димитров – „Хипнозата и хипнотерапията по света и у нас”
Георги Димитров е международен секретар на БАХ, психолог и хипнотерапевт, член на British Psychological Society и American Psychology Association, един от активните членове на БАХ през годините
 
Неда Терзиева – „Енергийна структура на тялото”
Неда Терзиева е дипломиран психолог, енерготерапевт и хипнотерапевт, член на БАХ с богата частна практика в областта.
 
д-р Георги Христозов – „Човекът и храната интимно”
Д-р Георги Христозов е медицински директор на Салвис Фарма София, член на БАХ. Храната не е просто калории. Храната е нещо, което общува с подсъзнанието на човека. Пълноценният начин на хранене, се базира на хранителното разнообразие. За съжаление, точно хранителното разнообразие става причина за нарушения на обмяната на веществата, поява на болести и нарушаване на качеството на живота на хората. 
 
Д-р Ясен Димитров – „Сънища и психотерапия в търсене на път между митовете и реалността”
Д-р Ясен Димитров e психолог, организационен консултант и екзекютив коуч с богата практика и дългогодишен международен опит, хабилитиран преподавател по организационно поведение и бизнес психология във ВУЗФ и ръководител на поведенческият екип, сформиран като част от първата Българска експериментално-научна лаборатория. Автор на редица статии и монографии в български и чуждестранни научни списания. Темата разглежда един от съвременните подходи за „работа“ със сънища, приложим извън обхвата на познатите психоаналитични парадигми. 
 
Росен Русев - Представяне на онлайн тренинг "Частна психологична практика"
Росен Русев е член на БАХ, преминал многобройни обучения в областта на хипнозата у нас и в чужбина, с богат мениджърски и бизнес опит. Ще бъде представен проект за онлайн обучение, насочено към специалистите в областта на психологията, които искат да стартират или оптимизират частната си практика. 
 
Димитър Бочев – „Хипнотичното в бита и битието”
Димитър Бочев е български писател, философ и есеист, политически емигрант в Германия и дългогодишен сътрудник на Радио Свободна Европа. Автор е на множество книги и статии у нас и в чужбина.
 
Яна Аврамова-Атанасова – представяне на книгата „Регресия – път към невидимия свят на душите”
Яна Аврамова-Атанасова е автор, психолог и хипнотерапевт. 
 
Антоанета Петрова - "БАХ в светлината на астропсихологията"
Антоанета Петрова е дипломиран психолог, астролог и член на УС на БАХ
 
В срещата ще участва и актьорът Филип Трифонов с неговото представление "Моноспектакъл".
 
***
Българска асоциация по хипноза (БАХ) е създадена през 1999 г. и е сдружение с идеална цел на специалисти, интересуващи се и занимаващи се с хипноза, хипнотерапия, психотерапия, медицина, психология. 
 
В Българска асоциация по хипноза членуват съм настоящия момент над 120 души - психолози, терапевти, лекари, както и хора, интересуващи се от хипнозата и хипнотерапията.
 
Българска асоциация по хипноза организира и провежда обучения по хипноза и хипнотерапия, отворени лекции, демонстрации, семинари, практически занимания, осъществява издателска дейност. Българска асоциация по хипноза обединява, привлича и дава безусловна помощ и подкрепа за професионалното развитие на всеки член на Асоциацията. Помага на своите членове и работи по посока популяризацията на хипнозата като научен метод за психотерапия. През 2016 г. БАХ сключи официален договор за сътрудничество с Университета по традиционни изкуства и култура Амплапура-Бали.