Обратно към пълната версия на статията »

Актрисата Фелисити Хъфман ще се признае за виновна в измама

Актрисата Фелисити Хъфман ще се признае за виновна в измама
A A+ A++ A

Актрисата Фелисити Хъфман каза, че ще се признае за виновна по обвиненията в измама, свързани със скандала за подкупи и незаконни схеми в престижни, американски университети, пише Би Би Си.

Звездата от сериала "Отчаяни съпруги" каза, че е "предала дъщеря си" и се чувства "засрамена от болката, която е предизвикала".

Фелисити Хъфман е обвинена, че е платила 15 хиляди долара, за да бъдат попълнени отговорите на тестове на дъщеря й от друг човек през 2017 г.

56-годишната актриса е една от 14-те души, които са се признали за виновни до сега. Общо на 50 са повдигнати обвинения.

"Напълно приемам вината си и дълбоко съжалявам", написа Фелисити Хъфман. "Осъзнавам отговорността си и ще понеса последствията от действията си", допълни актрисата.

Обвиненията срещу Хъфман са част от голям скандал в престижни американски университети. Разследване на ФБР разкри, че някои родители са плащали на други хора да попълват тестовете на децата им. Други плащали на атлетическите факултети на университетите, за да вкарат децата им като студенти с фиктивни спортни стипендии.

Друга актриса - Лори Лафлин, също е сред обвиняемите, сред които има високопоставени служители на големи фирми и други богаташи.

Лафлин е обвинена, че е платила почти 500 хиляди долара, за да уреди фиктивни профили на двете си дъщери в отбора по гребане на престижен университет в Калифорния, въпреки че и двете никога не са се занимавали с този спорт. Тя не е сред тези, които се признават за виновни.