Обратно към пълната версия на статията »

Момиче с присадено сърце от прасе е фитнес инструктор

Момиче с присадено сърце от прасе е фитнес инструктор
A A+ A++ A

18-годишната Робин е обикновено момиче, което учи и спортува умерено. Един ден през 2009 година, по време на часа по аеробика, тя колабира и е откарана в болница. Диагнозата се оказва неочаквано лоша. Лекарите й съобщават, че има сериозен сърдечен проблем и е въпрос на живот и смърт аортната й клапа да бъде заменена.

Това, което лекарите не й казват веднага, е, че трансплантацията ще бъде не с изкуствена клапа или от човешки донор, а от прасе. Прасетата са морфологично и хистологично едни от най-сходните животински видове до хората. По тази причина подобни транплантации на органи е възможна.

Робин е вегетарианка и природозащитничка. Първоначално идеята не й харесва, но скоро разбира, че избор няма и операцията е крайно належеща.

Операцията е извършена, минава успешно и Робин бавно започва да се възстановява. Днес тя смайва всички лекари със завидно доброто си здравословно състояние. Тя е млада, здрава и... силна! Спортува активно и дори иска да бъде фитнес инструктор. Все още няма квалификацията и нужните умения, но е започнала курс и тренира усилено. Сърцето й е здраво и примерно й служи.

Според Робин това е подарък от природата заради това, че е вегетарианка. Продължава да не яде месо, особено свинско, и смята, че това е част от нейната формула за здраве и сила.

Как момиче инвалид стана талантлива танцьорка

Момче с изкуствен крак кара ски и рита футбол

Най-дебелата родилка в света