Обратно към пълната версия на статията »

БСП с Елена Йончева тръгва към победа на предстоящите евризбори, убеден Кирил Добрев

БСП с Елена Йончева тръгва към победа на предстоящите евризбори, убеден Кирил Добрев
A A+ A++ A

БСП с Елена Йончева тръгва към победа на предстоящите европейски избори. Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев пред журналисти след заседанието на Националния съвет на БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Изключително интересен, напрегнат и плодотворен Пленум на Националния съвет. Четири часа дискусия. Между другото БСП е единствената партия, в която се водят подобни дискусии. Останалите партии просто си назначават водачите. При нас това стана след оживена дискусия и демократично, тайно гласуване. Мога да ви съобщя резултатите: 172 човека от Националния съвет са участвали в гласуването. 95 подкрепиха кандидатурата на Елена Йончева, 75 на Сергей Станишев и двама души не са могли да излъчат фаворит“, заяви Кирил Добрев.

Той посочи, че с това гласуване има взето легитимно решение. На въпрос дали Сергей Станишев ще бъде втори в листата, заместник-председателят на БСП уточни, че днес Пленумът определя единствено и само водачът на листата. „На следващ Пленум, може би след около 2 седмици, ще бъде подредена цялата листа. Коя позиция ще получат Сергей Станишев, Момчил Неков, проф. Румен Гечев, Георги Пирински - ще преценят същите членове на Националния съвет, които днес излъчиха Елена Йончева за водач“, допълни той. 

Попитан защо БСП е предложила Сергей Станишев за президент на ПЕС, Добрев обясни, че Станишев е номиниран за този пост от върховния орган на партията - конгреса. „Конгресът е казал, че водачът на листата се определя от Националния съвет и той току-що го определи“, подчерта още заместник-председателят на БСП.