Обратно към пълната версия на статията »

Местим часовника при минус 6 градуса

Местим часовника при минус 6 градуса
A A+ A++ A

Стрелките с час напред ще изместим в последния ден на месеца, когато баба Марта ще напомни с пълна сила за себе си и ще ни вледени с минус 6 градуса. Това показват дългосрочните синоптични прогнози на gismeteo, пише „Телеграф".

В 4 часа сутринта на 31 март за предпоследен път ще минем от зимното към лятното часово време.

Очаква се от 2021 година въртенето на часовника да спре окончателно, след като допитване показа, че над 90% от гражданите на ЕС са против местенето на стрелките. Лекари и психолози отдавна са категорични, че преместването на часа напред или назад тотално разстройва режима, който човек си е изградил.

През първата седмица човек на може да спи както трябва - или се буди много рано или при ставането от леглото не е в кондиция. Ежедневните задължения започват да му костват много големи усилия. Изследвания на учени показват, че в понеделника след смяната на времето инфарктите скачат с 60% вследствие на колебания в кръвното налягане. Най-много страда сърцето. Възможно е да се получат пристъпи на главоболие, отпадналост и световъртежи. Тази промяна се отразява зле и на хората с хронични заболявания.